3 סיבות חשובות לאכול פירות וירקות על בסיס יומי

על מה נדבר במאמר זה?

פירות וירקות הם חלק חשוב מתזונה בריאה. הם מספקים חומרים מזינים חיוניים וויטמינים, אשר לא ניתן למצוא במקורות מזון אחרים.

על מנת לשמור על אורח חיים בריא, חשוב שאנשים יאכלו פירות וירקות על בסיס יומי. להלן שלוש סיבות לכך:

1) פירות וירקות מספקים חומרים מזינים חיוניים המסייעים לגוף לתפקד כראוי. לא ניתן למצוא אותם במקורות מזון אחרים, לכן חשוב לכלול אותם בתזונה בכל יום.

2) לפירות וירקות יש יתרונות בריאותיים רבים כולל ניהול משקל, בריאות הלב, מניעת סרטן וכו'.

3) פירות וירקות הם דלים בנתרן באופן טבעי וזה נהדר עבור אלה עם לחץ דם גבוה או אלה שרוצים להימנע מדיאטות עתירות נתרן.

איזה ירקות הכי מזינים?

ירקות הם חלק חיוני מתזונה בריאה. הם דלים בקלוריות, ממלאים מאוד ומספקים רכיבי תזונה חיוניים רבים כמו ויטמינים, מינרלים וסיבים.

יש ירקות בריאים יותר מאחרים. כמה ירקות עשירים בחומרים מזינים כוללים תרד, קייל, כרוב וברוקולי.

ירקות הם מקור מצוין לויטמינים, מינרלים ופחמימות מורכבות. הם גם מספקים הרבה סיבים ונוגדי חמצון.

ירקות הם חלק חשוב מתזונה בריאה. הם דלים בקלוריות ואינם מכילים שומן או כולסטרול. ניתן לאכול ירקות חיים או מבושלים, אך יש לאכול אותם בכל ארוחה כדי לקבל את מירב החומרים המזינים האפשריים.

ירקות מסוימים כגון ברוקולי, תרד, כרוב ניצנים וכרובית מכילים יותר חומרים מזינים מאחרים. עם זאת, חשוב לאכול ירקות מכל הקבוצות השונות (ירקות ירוקים כהים כמו ברוקולי ותרד; ירקות כתומים כמו גזר; ירקות עמילניים כמו תפוחי אדמה).

ישנם ירקות רבים המספקים הרבה חומרים מזינים. אבל יש כאלה שמספקים יותר מאחרים. אחד הירקות המזינים ביותר הוא קייל.

קייל הוא ירק ירוק עלים עם טעם מעט מר. הוא עשיר בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון והוא גם דל בקלוריות ושומן. ניתן לאכול קייל נא או מבושל וטעמו נהדר בסלטים או במרקים. ירקות מזינים אחרים כוללים ברוקולי, תרד, כרוב, עגבניות, גזר, אספרגוס, פלפלים, בצל, שום ופטריות.

איזה פירות הכי פחות משמינים?

זו לא שאלת טריק, אבל היא עשויה להיראות כזו. במציאות, כל הפירות דלים יחסית בשומן.

פירות מכילים סוכרים טבעיים וחומרים מזינים אחרים שיכולים לעזור לך להרגיש שובע וסיפוק. אמנם יש להם קצת שומן, אבל הכמות קטנה מאוד.

כמה דוגמאות לפירות הם תפוחים, תפוזים, אשכוליות, אפרסקים ושזיפים.

פירות הם דרך מצוינת להוסיף טעם וגיוון לתזונה שלך.

יש הרבה סוגי פירות בחוץ, אבל איזה מהם הכי פחות משמינים?

לפי נתוני USDA, לפירות הבאים יש את ספירת הקלוריות הנמוכה ביותר למנה:

1. ליים

2. אשכולית

3. כתום

4. קיווי פירות

5. מלונית

פירות הם חטיף בריא שניתן לאכול בכל שעות היום. תפוחים, בננות, תפוזים ואשכוליות כולם מצוינים לירידה במשקל מכיוון שהם מכילים מעט מאוד קלוריות למנה. עם זאת, יש פרי אחד שעדיף על כל אלה: האבוקדו. אבוקדו עשיר בשומנים בריאים שעוזרים לשמור על שובע. הם גם מכילים יותר קלוריות מרוב הפירות האחרים אבל אין בהם סוכר אז זה לא נורא כמו שזה נראה.

-תפוחים: תפוחים אלה מכילים כמות עצומה של 13 גרם סוכר ורק 60 קלוריות למנה. זה אומר שתפוח אחד ייתן לך בערך 20% מצריכת הסוכר היומית שלך ורק 3% מצריכת הקלוריות היומית שלך!

-בננות: בבננות יש בערך 15 גרם סוכר למנה וזה לא נורא בהשוואה לתפוחים אבל